Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir süre ısı ve yalaz geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Genel amacı insanoğluın binayı dokunca kararlamadan ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri yer hileır.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarışma kabil faktörlere demetlı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın daha güçlü bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede elan soylu erki olabileceği konusunda hemfikirler.

Not: Haberde adı güzeşte firma isimleri ve yangın bapsı fiyatları, tavsiye olarak ovalmamıştır. Oluşacak maddi ve manevi sorunlardan Tempo Online mesul tutulamaz.

Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en esas kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının diğer bir önemli sebebi bile rastgele bir sirkat vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları karınin kolayca açılabilmektedir.

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat vesair kapı imalatları gibi bileğildir. Uyanıklık edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın tabiatıyla kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve yamanın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı sıkı hızlıya kapanmaktadır.

Tasarım olarak tefavüt göstermekle yanında müşterek özellikleri, dayanıklı ve sıhhatli konstrüksiyonda olmalarıdır. ölçünlü iç baplara nispeten farklı bir kullanım ve özellikler barındıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Dairesel yangın merdiveni, çoğunlukla silindirik yahut dairesel bir koruma içinde kâin spiral veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseri sınırlı dış alana ehil veya bediiyat dertların yangın kapısı önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.

Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yüzı nöbet otomasyon sistemlerine iyi aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın bapları camlı kabil.

Yangın bapsı kilidi güven kilidi olarak bilindik ve kapının içeriden dışarıya muhik açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sadık bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın anında yararlanmaı kolaylaştırır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çıhun kötüın ve yüksek ısının hariçarı çıkmasını önlemek ciğerin kapının sapa her hâlde kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunmuş olduğu mimarinın dâhilerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Report this wiki page